Szászfenesen is ingyenes lesz a tömegközlekedés péntekenként

2023. március 2. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

Szászfenesen is bevezetik a több romániai nagyvárosban működő Zöld Péntek programot, azaz minden pénteken ingyenesen lehet majd buszozni. Emellett a buszjáratok gyakoriságát is növelik, jelentette be Bogdan Pivariu polgármester a Știri de Cluj hírportál szerint.

A programot a kolozsvári polgármesteri hivatallal és a Közszállítási Vállalattal (CTP) együttműködésben indítják el a Kolozsvártól 10 kilométerre levő községben.

Az ország legnagyobb alvóvárosaként számon tartott Szászfenes az első település, amely nem megyeszékhely és elindítja a tömegközlekedést népszerűsítő programot.

A tömegközlekedés első alkalommal március 3-án használható ingyenesen a Szászfenest érintő M21-es, M22-es, M23-as, M24-es, M25-ös és M26-os járatokon. A program költségeit az önkormányzat fedezi.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!