Lezuhant egy munkás a vajdahunyadi polgármesteri hivatal épületének tetejéről

2023. március 2. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Leesett csütörtök reggel egy munkás a vajdahunyadi polgármesteri hivatal épületének tetejéről, ahol tatarozási munkálatokat végzett, írta az Agerpres.

Az első információk szerint a helybéli férfi mintegy 8-10 méter magasból zuhant le, a lábán és a mellkasán sérült meg.

A helyszínre kiérkezett mentősök a vajdahunyadi városi kórházba szállították – tájékoztatott dr. Călin Dumitrescu, a Hunyad megyei mentőszolgálat szóvivője.

Dumitrescu később bejelentette, hogy a sérültet helikopterrel Temesvárra szállítják, mivel súlyos belső sérülései vannak, amelyek komplex műtéti beavatkozást tesznek szükségessé.

Közben a Hunyad megyei területi munkaügyi felügyelőség (ITM) is vizsgálatot indított az ügyben. Adrian Bozdog főfelügyelő korábban azt mondta, az eddigi adatok arra utalnak, hogy átmeneti munkaképtelenséggel járó baleset történt, mely esetben a munkaadó cégnek kell megvizsgálnia azt, de a munkaügyi felügyelők is vizsgálják az incidens körülményeit, hogy az a törvényi előírásoknak megfelelő besorolást kapjon.

A vajdahunyadi polgármesteri hivatal az eset után kiadott közleményében sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, ugyanakkor emlékeztetett, hogy a munkavédelmi szabályok betartásáért kizárólag a munkálatokat végző cég felel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!