Rendőrt vádolnak emberkereskedelemmel, kiskorút is prostitúcióra kényszerített a bűntársaival

2023. február 26. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az Argeș megyei Rucăr község 24 éves volt rendőrét és további hat, Argeș, illetve Galac megyei bűntársát tartóztatták le előzetesen 30 napra emberkereskedelem és prostitúcióra kényszerítés miatt. Hat áldozatuk közül az egyik kiskorú, írja ügyészségi forrásokra hivatkozva az Adevărul.

A lap úgy tudja, az elkövetők az ún. loverboy-módszerrel cserkészték be az áldozataikat.

Az ügyészség azzal vádolja a volt rendőrt, hogy még azelőtt, hogy Rucăr községben 2021-ben szolgálatba állt volna, szexuálisan kihasznált egy argeși fiatal lányt, akit rávett, hogy pénzért nyújtson szexuális szolgáltatásokat másoknak. A fiatal férfi, aki a Câmpina-i rendőriskola végzettje, jelentős profitra tett szert ebből. Miután eljárás indult ellene, lemondott rendőri funkciójáról.

A hat vádlott állítólag 2020-tól kezdődően összesen hat lányt kényszerített prostitúcióra ezzel a módszerrel Romániában és külföldön, felhasználva az online szexuális szolgáltatások lehetőségeit is. A nyomozók 16 ezer eurót és ezer lejt, valamint 14 mobiltelefont, két számítógépet és különféle feljegyzéseket foglaltak le a házkutatások során, továbbá három járművet, többek között egy több mint 70 ezer eurót érő Porsche Cayenne-t és egy ingatlant is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!