Diákoknak szánt európai alapokból finanszírozta a családi táborozását egy Giurgiu megyei korábbi polgármester – állítja a DNA

2023. február 24. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Giurgiu megye település korábbi polgármesterét azzal vádolja a korrupció ellenes ügyészség, hogy a diákoknak szánt európai alapokból finanszírozta a családi táborozását – írja az Europa FM.

A Giurgiu megyei Vedea község korábbi polgármesterét, Marian Țagát azzal vádolja a DNA, hogy 2021-ben családjával és barátaival a Gorj megyei Rânca gyermektáborban szállt meg, a költségeket pedig a település diákjainak szánt európai alapokból fedezték. A gyerekek így 7 nap helyett csak 4 napot töltöttek a táborban.

Az ügyészek szerint 2021. július 5. és 11. között Vedea középiskolájának a gyerekei vissza nem térítendő EU-s forrásokból kellett volna a hegyi üdülőhelyen táborozzanak, viszont csak négy napot tölthettek ott. A tábor másik három napjára szánt összegből a település akkori polgármesterének, Marian Țagának, illetve a rokonainak és barátainak a szállását és étkezései költségeit fedezték.

Ugyanebben az ügyben az iskola igazgatónője, a település alpolgármestere, a városháza egyik alkalmazottja és a tábort szervező cég ellen is vádat emeltek bűnpártolás és hamisítás miatt. Az Európai Alapok minisztériuma polgári pert indított a több mint 53 ezer lejes kár behajtására.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!