Közeledik a tavasz, áradások okoznak gondot az országban

2023. február 20. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

Több helyen is gondot okozott az országban az olvadó hó, illetve a frissen lehulló kiadós csapadék. Hargita megyében Székelyszentlélek és Nyikómalomfalva között állt le a forgalom hétfőre virradó éjszaka, mert az utat elöntötte a víz. Beszterce-Naszód megyében Oláhszentgyörgyön és Párván okoztak gondokat az áradások.

Cătălin Romanescu, az útügyi hatóság csíkszeredai kirendeltségének vezetője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a hirtelen olvadás, a kiadós csapadék és a Fehér-Nyikó áradása miatt a víz elöntötte az utat, az úttesten 10 centiméteres volt a víz. A forgalom körülbelül hat és fél órán állt a Székelyszentlélek és Nyikómalomfalva közötti úton, ezt követően a víz elkezdett visszahúzódni.

Hétfő reggel ugyan megnyitották az utat a forgalom előtt, de 10 km/órás maximális sebességre vonatkozó ideiglenes korlátozást vezettek be, amíg a víz teljesen visszahúzódik.

A Beszterce-Naszód megyei Oláhszentgyörgyön (Sângeorz-Băi), a tűzoltóknak kellett kiszivattyúzniuk a vizet három gazdaságból, és a településhez tartozó Kormáján egy községi út járhatatlanná vált a kiáradt víz miatt. Párván két híd vált járhatatlanná, és a település központjához közel földcsuszamlás történt.

Vasárnap reggel Óradna és Magura között vált járhatatlanná az út egy földcsuszamlás miatt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!