Molotov-koktélt dobott a bánffyhunyadi rendőrség épületébe egy férfi

2023. február 15. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Felgyújtotta a bánffyhunyadi rendőrség épületét kedd délután egy férfi. A felcsapó lángok tönkretették a bejárati ajtót, de nem sérült meg senki, számolt be a Dejeanul hírportál.

A tettes egy marokkói-román kettős állampolgár, aki a rendőröket inzultáló Facebook-élőt tett közzé, majd több sört elfogyasztott egy helyi bárban, mielőtt kedd délután öt óra után nem sokkal felgyújtotta az intézményt. A biztonsági kamera felvétele rögzítette, amint határozott léptekkel, a Molotov-koktéllal a kezében közelít a rendőrség épülete felé.

Az épületben tartózkodó rendőröknek sikerült elkerülniük a lángokat, az ablakon másztak ki az udvarra, majd egy poroltó segítségével megfékezték a tüzet.

A tettest elfogták és kihallgatták, majd 24 órára őrizetbe vették. Mint kiderült, az illető visszaeső, alkohol hatására többször viselkedett már erőszakosan. Gyújtogatás és hatósági személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítják, ezekért a bűncselekményekért akár 12 év börtönt is kaphat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!