Meghalt egy katona a Mihail Kogălniceanu román-amerikai támaszponton

2023. február 15. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találtak kedden egy tizedesre a Konstanca megyei Mihail Kogălniceanu légibázison. A katonát az ágyában találták a kollégái, az orvosok már nem tudtak segíteni rajta, írja az Agerpres.

A védelmi minisztérium kedd esti tájékoztatása szerint Marian Pascu tizedes pihenőidejét töltötte, amikor kollégái eszméletlen állapotban rátaláltak az ágyában. A légi bázis egészségügyi személyzete sikertelenül próbálta újraéleszteni.

Az előírásoknak megfelelően a Konstanca megyei katonai ügyészség vizsgálatot indított a halál pontos okának megállapítására. Az Observatornews.ro nyomozati forrásokból úgy értesült, hogy szív- és légzésleállás okozhatta a katona halálát, miután egy alma a torkán akadt.

A tizedes 43 éves volt, és 2006-tól volt a védelmi minisztérium alkalmazottja. Nős volt, egy 12 éves gyermek apja. A védelmi minisztérium részvétét fejezte ki a gyászoló családnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!