Kiskorúval szembeni szexuális visszaéléssel gyanúsítják a Temesvári Nyugati Egyetem oktatóját

2023. február 14. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a Temesvári Nyugati Egyetem (UVT) egyik oktatóját kiskorú szexuális megrontásának gyanúja miatt, írja az Agerpres.

A temesvári bíróság az ügyészség kérésének eleget téve hétfőn elrendelte Doru-Marcel Băltăţeanu előzetes letartóztatását, elutasítva a gyanúsítottnak az a kérését, hogy a vizsgálati fogságot házi őrizetre vagy hatósági felügyeletre módosítsák. A sajtóban kedden ismertetett ítélet nem jogerős, 48 órán belül megfellebbezhető.

A Temesvári Nyugati Egyetem (UVT) közleményben reagált az ügyre. Mint írták, amikor felmerül az egyetem statútumában lefektetett erkölcsi alapelvek megsértésének gyanúja, akkor az ügyet tisztázni kell. Hozzátették, támogatják az igazságszolgáltatási intézmények munkáját és – az ártatlanság vélelmének fenntartásával, amely minden megvádolt személyt megillet – elhatárolódnak az olyan típusú magatartástól, amellyel a tanárt gyanúsítják.

A felsőoktatási intézmény leszögezte, olyan biztonságos környezetért harcol, amelyben a bántalmazásnak vagy a zaklatásnak nincs helye.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!