Korszerű kezelőközpont épülhet a mindössze 17 lakosú Kisaknán

2023. február 13. – 13:27

Korszerű kezelőközpont épülhet a mindössze 17 lakosú Kisaknán
Látványterv: Fehér Megye Tanácsa

Másolás

Vágólapra másolva

Február 17-én szavaz a Fehér megyei tanács a Kisaknára tervezett kezelőközpont megvalósíthatósági tanulmányáról. A befektetés becsült értéke közel 17 millió lej, írja az Adevărul.

A Magyarlapád községhez tartozó faluban a jelenleg mindössze 17-en laknak, a remények szerint azonban a befektetés vonzóvá tenné a települést.

A 26 367 négyzetméteres területen a tervek szerint kilenc édes, illetve sós vizű tavat alakítanának ki, mellette vendéglővel, játszóterekkel és zöldövezettel. A 600 férőhelyes kezelőközponthoz 150 parkolóhelyet is terveznek.

Jelenleg sós tó, sós vizű forrás, iszap, homok és patak található a helyszínen. Az új kezelőközpont épületei a helyben elérhető anyagokból, kőből és fából épülnének. A munkálatok két évet vennének igénybe, a költségeket a Fehér megyei tanács állja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!