Rekordszámú riasztásuk volt a hegyimentőknek szombaton

2023. február 12. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordszámú riasztásuk volt a hegyimentőknek szombaton, összesen 147 alkalommal kérték a beavatkozásukat 24 óra alatt – tájékoztat az országos hegyimentő szolgálat a Facebook oldalán.

„Mozgalmas napjuk volt hegyimentőknek, akiket aggasztóan sokszor riasztották országszerte, valószínűleg a valaha mért legmagasabb számban egyetlen nap alatt” – írták az oldalukon. A legtöbbször a brassói hegyimentőket riasztották, összesen 23 alkalommal hívták segítségül őket, utána következnek a lupényi hegyimentők 14, majd a szinajai 13, illetve a Kolozs és a Hargita megyei salvamont tagjai 10-10 riasztással.

A hegyimentőknek összesen 146 ember kellett kimenteniük egy nap alatt, és 56 esetben volt szükség orvosi ellátásra. Azt is megjegyzik, hogy összesen 45 alkalommal hívták őket, hogy a hegyvidék és a különböző síterepek útvonalaival kapcsolatos információkat és tanácsokat kérjenek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!