Márciustól ugyanazon az oldalon több vasúti társaság járataira is lehet jegyet vásárolni

2023. február 10. – 07:09

Másolás

Vágólapra másolva

Kevesebb mint egy hónapon belül beindul az integrált vasútijegy-értékesítési informatikai rendszer, amelyen keresztül több vasúti társaság járataira is lehet jegyet vásárolni – jelentette be csütörtökön a vasúti reformért felelős hatóság (AFR) elnöke.

Ştefan Roşeanu egy bukaresti szakmai rendezvényen elmagyarázta: ha beindul a rendszer, akkor az utasok ugyanazon weboldalon az állami és a magán vasúttársaságok vonatjaira is vásárolhatnak jegyet, és nem kell előzetesen utánanézniük, hogy egy adott vasútvonalon melyik társaság üzemeltet járatokat.

A hatóság elnöke a Bârlad-Zernyest vasútvonalat hozta fel példaként, amelyen az állami vasúttársaság (CFR Călători) mellett a Regio Călători magánvállalat is indít vonatokat. Szerinte az utasoknak eddig fejtörést okozott annak a kiderítése, hogy erre az útvonalra melyik társaságtól kell jegyet vásárolniuk. A jelenleg tesztelés előtt álló, és legkésőbb márciusban beinduló új weboldalon azonban az összes vasúti társaság járataira lehet majd jegyet váltani – mondta el Ştefan Roşeanu.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!