Felmondott a Szatmár megyei tanács egyik alkalmazottja, mert 5 hónapig semmi dolga nem volt

2023. február 10. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

Felmondott a Szatmár Megyei Tanács egyik PSD-s alelnökének, Oliviu Buzgăunak az irodájában dolgozó egyik tanácsadó, mert semmi dolga nem volt, írja a PresaSM.

A 43 éves Ciprian Tișeat tavaly augusztusban alkalmazták tanácsadóként az alelnök kabinetjében, és saját bevallása szerint öt hónap alatt semmilyen munkát nem kértek tőle, a tevékenysége csupán annyiból állt, hogy jelen kellett legyen a munkahelyén. A lap úgy tudja, hogy a férfi még munkát is kért az alelnöktől, de az nem tudott neki semmit sem ajánlani. A férfi most a lemondását becsületbeli cselekedetként indokolta, hogy ne kapjon havi 6500 lejes fizetést csak azért, mert megjelent a munkahelyén.

„Elfogadhatatlan, hogy egy tanácsos nettó 6500 lejes fizetést kap anélkül, hogy a munkaköri leírásnak megfelelő munkát kellene végeznie” – idézi a lap a férfi állítólagos felmondásának indoklását.

Tișea nehezményezte, hogy a megyei tanács egyes irodáiban valóságos dolce far niente (édes semmittevés) hangulat uralkodott, ahol csak nevetnek az emberek, mindenféle munka nélkül. „Nem kívánom, hogy ilyen magatartással hozzanak összefüggésbe egy közintézményben” – állítja a férfi, akit az is felháborított, hogy a törvényi tiltás ellenére többen dohányoznak a zárt helyiségekben.

A felmondását február elsején kérő férfi szerint egyébként a Szatmár Megyei Tanács két PSD-s alelnökének sincs semmilyen feladata.

„2023. január 4-én a két alelnök találkozóra hívott minket, amelyen a többi kolléga jelenlétében a két alelnök elismerte, hogy nincs mit adniuk nekünk, mivel ők sem kaptak semmilyen feladatot” – írta a férfi.

A lap megkereste Pataki Csabát, Szatmár megye RMDSZ-es tanácselnökét is, aki szerint nem az ő dolga, hogy tudja, milyen feladatai vannak a két alelnök tanácsadóinak. „A két alelnöknek egyértelmű feladatai vannak, két hónapig dolgoztunk a megye költségvetésén csak együtt” – idézik Patakit.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!