Felfüggesztette a Pro TV a kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanúja miatt letartóztatott tudósítóját

2023. február 9. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggeszti Marius Buga munkaszerződését, jelentette be csütörtökön a Pro TV. A román kereskedelmi televízió Dâmboviţa megyei tudósítóját szerda este kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanúja miatt 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték.

„A Pro TV határozottan elítéli az erkölcstelen és törvénytelen magatartást, amellyel Marius Buga alkalmazottunkat vádolják. A vizsgálat előrehaladására és a hatályos jogszabályokra való tekintettel a munkaszerződését felfüggesztettük. A kiskorúak védelme az egyik legfontosabb feladatunk felnőttként és szülőként, és hiszünk abban, hogy a társadalom csak akkor fejlődhet, ha gondoskodunk a gyermekeinkről” – közölte a Pro TV.

A târgoviştéi ügyészség csütörtökön azt közölte, hogy a büntető törvénykönyv 220. cikkelye alapján folytat kivizsgálást kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanúja miatt, tudósít az Agerpres.

A gyanú szerint Buga 2021 nyara és 2023. február 5-e között több alkalommal létesített szexuális kapcsolatot egy kiskorúval, dacára annak, hogy tisztában volt azzal, hogy a kiskorú a 16. életévét sem töltötte be. A gyanúsított kihasználta a kiskorú kiszolgáltatott helyzetét, utóbbi ugyanis állami gondozásban nevelkedett, szüleitől sem anyagi, sem érzelmi támogatást nem kapott – állítják az ügyészek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!