Eddig összesen 21 román állampolgárt szállítottak haza Törökországból

2023. február 8. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este még 13 román állampolgárt, köztük a kilenc diákot, a kísérő tanárukat és még két kiskorút is haza hoztak Törökországból egy katonai repülőgéppel. Eddig összesen huszonegy román állampolgárt juttattak haza a földrengés sújtotta területekről – közölte az Agerpres a külügyminisztérium tájékoztatását követően.

A román légierő C-27J Spartan gépe Adanából induló fedélzetén az otopeni-i repülőtérre érkezett meg.

A külügy tájékoztatása szerint ugyanakkor a helyszínen lévő román kereső- és mentőegység (RO-USAR) befejezte azt a küldetést, amelynek során egy háromtagú családot mentettek ki a romok alól Antakya városban: a két felnőtt életben van, őket átadták a mentőszolgálatnak; a gyermeket azonban holtan találták, őt a rokonság vette át.

A Törökországban lévő román állampolgárok az ankarai román nagykövetségen kérhetnek segítséget a +90.312.447.7945 és a +90.312.447.7940 telefonszámokon, vagy sürgősségi esetben a +90.532.318.1726 számon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!