Még több orvost és keresőkutyát küld Románia Törökországba

2023. február 8. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

A katasztrófavédelem újabb, túlélők keresésére és mentésére kiképzett speciális egységét (RO-USAR) küld Törökországba segíteni a helyi hatóságoknak a földrengés áldozatainak kimentésében. Erről szerdán fogadott el határozatot az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU), írja az Agerpres.

A kormány közleménye szerint az állami tartalékokból biztosítják a speciális egység felszerelését. A CNSU határozata ugyanakkor felhatalmazza a védelmi minisztériumot arra, hogy segítsen az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében Törökországnak támogatást nyújtó más államok személyzetének, eszközeinek és felszerelésének elszállításában.

A kormány közölte azt is, hogy az újabb RO-USAR-egységet két sürgősségi szakorvos, két egészségügyi asszisztens és négy keresőkutya is elkíséri Törökországba.

A már helyszínen tartózkodó mentőegységek többek között egy háromtagú családot mentett ki a romok alól, sajnos csak a két felnőtt tag maradt életben. Azon felül a RO-USAR csapat Antakya város északnyugati részén egy olyan férfira is rábukkant, akinek az egyik alsó végtagja szorult a leomló épületek alá, ugyanitt két elhunyt személyt is azonosítottak.

Jelen pillanatban a román mentőalakulatok egy kiskorú kimentésén dolgoznak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!