Törvénytervezet: legyen fizetett szabadnap a születésnap

2023. február 7. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Legyen a születésnap fizetett szabadnap Romániában – ezt tartalmazza a 19 liberális és egy szociáldemokrata szenátor által benyújtott törvénytervezet, írja az Agerpres.

A javaslat szerint az alkalmazottakat születésnapjuk alkalmából fizetett szabadnap illeti meg, mindezt pedig a munkavállalók motivációjának növelésével indokolják. De az sem egy elvetendő szempont, hogy a tervezet készítői szerint, ha az alkalmazott előre tudja, hogy szabad lesz a születésnapján, akkor valamelyik turisztikai központnál vásárolhat turisztikai szolgáltatásokat, ezzel is hozzájárulva a bevételek és a helyi költségvetés növeléséhez.

„Évente egyszer van születésnap mindannyiunk életében, ezért lehetőséget kell kínálnunk minden dolgozónak, hogy tetszése szerint töltse el ezt a napot. Akár egyedül, vagy családdal, barátokkal” – érveltek a kezdeményezők.

A törvénymódosítás ugyanakkor nemcsak a közalkalmazottakra, hanem bármilyen munkavállalóra vonatkozna. A javaslatról elsőként a szenátus szavaz, a képviselőház lesz a döntő ház.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!