Törvénytervezet: legyen fizetett szabadnap a születésnap

2023. február 7. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Legyen a születésnap fizetett szabadnap Romániában – ezt tartalmazza a 19 liberális és egy szociáldemokrata szenátor által benyújtott törvénytervezet, írja az Agerpres.

A javaslat szerint az alkalmazottakat születésnapjuk alkalmából fizetett szabadnap illeti meg, mindezt pedig a munkavállalók motivációjának növelésével indokolják. De az sem egy elvetendő szempont, hogy a tervezet készítői szerint, ha az alkalmazott előre tudja, hogy szabad lesz a születésnapján, akkor valamelyik turisztikai központnál vásárolhat turisztikai szolgáltatásokat, ezzel is hozzájárulva a bevételek és a helyi költségvetés növeléséhez.

„Évente egyszer van születésnap mindannyiunk életében, ezért lehetőséget kell kínálnunk minden dolgozónak, hogy tetszése szerint töltse el ezt a napot. Akár egyedül, vagy családdal, barátokkal” – érveltek a kezdeményezők.

A törvénymódosítás ugyanakkor nemcsak a közalkalmazottakra, hanem bármilyen munkavállalóra vonatkozna. A javaslatról elsőként a szenátus szavaz, a képviselőház lesz a döntő ház.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!