Törökországi földrengés: véradási kampány indul az áldozatok megsegítésére

2023. február 7. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország orvosi egyetemeivel közösen önkénteseket toboroz az egészségügyi minisztérium, hogy olyan egészségügyi szakemberekből álló csapatokat állítsanak készenlétbe, amelyek segítséget nyújthatnak a törökországi földrengés sújtotta térségekben, írja az Agerpres.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter hétfő esti felszólalásában ugyanakkor egy véradási kampány elindításáról is beszélt, hogy a földrengés vérátömlesztésre szoruló áldozatai számára vért szállíthassanak a romániai alakulatok. A tárcavezető szerint ezen kívül gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket is előkészítenek, hogy szükség esetén elküldjék a török hatóságoknak.

Az önkéntesnek jelentkezni kívánó orvosok és egészségügyi asszisztensek a minisztérium honlapján részletesebb tájékoztatást kaphatnak, de itt lehet tájékozódni a véradási helyszínekről is. Kolozsváron a jelentkezők a regionális véradó központnál (Nicolae Bălcescu utca, 18. szám) adhatnak vért a földrengés áldozatainak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!