Országszerte 40 településén okozott károkat a hóvihar, meghalt egy 14 éves fiú

2023. február 5. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat 19 órától vasárnap reggel 7 óráig 18 megye 40 településén volt szükség a tűzoltók, a csendőrök és az utászok segítségére a hóviharok és a sűrű havazás okozta károk elhárítására, közölte az Agerpres.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség vasárnapi közleménye szerint a tűzoltók több elakadt gépkocsit szabadítottak ki a hóból, 48 kidöntött fát és 6 villanyoszlopot távolítottak el az utakról. A kidöntött fák és póznák több áramvezetéket, összesen 11 gépkocsit, három lakóházat és 13 további ingatlant rongáltak meg Fehér, Arad, Argeş, Bihar, Buzău, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dolj, Galac, Gorj, Hunyad, Maros, Szilágy, Szeben, Temes és Tulcea megyében.

Jelenleg szünetel a forgalom az A1-es országút Bojca és Konca közötti szakaszán, három országúton és hét megyei úton, illetve korlátozott a közlekedés további három országúton. Az érintett útszakaszok hótalanítása folyamatban van. A belügyminisztérium közölte, hogy vasárnap több mint 10 ezer belügyi alkalmazottat helyeztek készenlétbe a kedvezőtlen időjárás sújtotta 18 megye polgárainak és helyhatóságainak a megsegítésére.

A viharoknak halálos áldozata is van, a Digi24 beszámolója szerint meghalt egy 14 éves resicabányai fiú, miután egy fa rádőlt az autójukra, amelyben családjával együtt utazott. A baleset Resicabánya bejáratánál történt, a család éppen a sízésből tért vissza a Szemenik-hegységből.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!