Áramkimaradást okozott a hóvihar Hargita és Fehér megyékben

2023. február 5. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

Megrongált a hóvihar 35 transzformátorállomást, ezért részben szünetelt szombat este az áramszolgáltatás 21 Hargita megyei településen, számolt be az Agerpres.

A katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye szerint összesen 2817 háztartás maradt áram nélkül. Az érintett települések: Bencéd, Kadács, Kiskadács, Csehétfalva, Nagykede, Kiskede, Kobátfalva, Firtosmartonos, Firtosváralja, Énlaka, Medesér, Csikszentmihály, Nyikómalomfalva, Kecset, Székelypálfalva, Rugonfalva, Kecsetkisfalud, Siménfalva, Tarcsafalva és Tordátfalva. Az áramszolgáltató munkatársai dolgoznak a hibák elhárításán.

Több ezer háztatásban szünetelt vasárnap reggel az áramszolgáltatás Fehér megyében is, az Erdélyi-szigethegységben és a Kudzsiri-havasokban, mert a hóvihar megrongált több tucat transzformátorállomást. A katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az áramelosztó vállalat munkatársai dolgoznak a hibák elhárításán.

A hóviharok miatt a közúti közlekedés is akadozott Fehér megyében. A behavazott utakon vasárnapra virradóra elakadt két személygépkocsi, az egyikben hat felnőtt és egy gyermek tartózkodott. A két autó a hatóságok segítségével folytathatta az útját. Az utászoknak emellett több kidöntött fát és villanypóznát kellett eltávolítaniuk megyei és községi utakról.

A katasztrófavédelmi felügyelőség emlékeztetett arra, hogy a havazás és a hóviharok miatt az A10-es autópálya Bojca (Boiţa) és Konca (Cunţa) közötti szakaszán mindkét irányban szünetel a forgalom.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!