Szombat este nagy mennyiségű hó zúdult Kolozsvárra, késtek a hókotrók, több helyen közlekedési zavar alakult ki

2023. február 4. – 21:22

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepetésszerűen érkezett a lezúduló hó Kolozsvárra, a rövid idő alatt lehulló nagy csapadékmennyiség miatt volt, hogy már sem a főutakon, sem a mellékutakon nem lehetett biztonságos körülmények között közlekedni a városban.

A kolozsvári tudakozó csoportokban számtalan videót látni arról, hogy több szakaszon megbénult a közlekedés, például a Tordai úton csak araszolni tudnak az autók, a hegyre pedig több járművet is tolni kellett, de voltak olyanok, akik inkább lehúzódtak az út szélére és nem kockáztattak.

A késlekedő hókotrók miatt óriási volt a felháborodás a közösségi médiában, sokan egyenesen Emil Boc polgármester menesztését kérik, mások pedig csitítgatni próbálják az embereket, azzal érvelve, hogy nem is olyan rossz a helyzet.

A Facebook-csoportokba feltöltött képek alapján egész Kolozs megyében probléma volt a közlekedéssel, több képet osztottak meg a havas és csúszós Kolozsvár-Torda közötti A3-as autópálya-szakaszról, illetve a Dés fele vezető országúton sem takarítottak időben az illetékesek.

A közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR) a Facebookon arról tájékoztatott, hogy hóvihar és folyamatos havazás nehezíti a közlekedést a már említett autópálya-szakaszon, de azon dolgoznak, hogy kellőképpen le legyenek takarítva az utak.

„Kérjük az autósokat, hogy óvatosan vezessenek, a sebességet a forgalmi viszonyokhoz igazítsák, járműveikkel a téli körülményeknek megfelelő felszereléssel induljanak útnak és előzetesen tájékozódjanak az áthaladó területek forgalmi viszonyairól” – figyelmeztet a hatóság.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!