Speciális nevelési igényű iskolatársait bántalmazta egy 15 éves fiú Bákóban, őrizetbe vették

2023. február 2. – 15:15

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vett Bákóban a rendőrség egy 15 éves fiút, aki megalázta és bántalmazta két sajátos nevelési igényű társát, számolt be az Agerpres.

Az eset a Bákó megyei rendőrség szerint január 26-án történt a bákói Dumitru Mangeron műszaki főgimnáziumban. A 15 éves fiú bántalmazta két sajátos nevelési igényű társát, arra kényszerítve őket, hogy az iskola mosdójában lévő WC-kagylóba hajtsák a fejüket. A bántalmazásról videófelvétel is készült, ennek alapján kezdett kivizsgálásba a rendőrség.

Cătălina Păduraru, a Bákó megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a 15 éves fiút 24 órára őrizetbe vették. A rendőrség a megye iskoláiban prevenciós programba kezdett a hasonló esetek megelőzésére – tette hozzá a szóvivő. Az esetet a Bákó megyei tanfelügyelőség is kivizsgálja.

A tanfelügyelőség tájékoztatásából az derül ki, hogy a fiú már korábban is figyelmeztetésben részesült agresszív viselkedése miatt: tavaly novemberben bántalmazta, a január 26-i eset előtt egy héttel pedig megharapta egyik osztálytársát.

A bántalmazott diákok pszichológiai szaktanácsadásban részesülnek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!