Szeptemberben kezdődjön egy héttel később az iskola – javasolják a turisztikai vállalatok

2023. január 29. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

A 2023/2024-es tanév megkezdésének egy héttel való elhalasztását kérik az oktatási minisztériumtól a turisztikai ágazat munkáltatói szövetségei – írja az Agerpres.

A szaktárca által pénteken közvitára bocsátott rendelettervezet értelmében a 2023/2024-es tanév szeptember 11-én kezdődik majd és június 21-én ér véget.

A tengerparti turisztikai vállalkozásokat tömörítő szövetségek szombati közleményükben a tanévkezdés szeptember 18-ára halasztását kérik, azzal érvelve, hogy így a gyermekek és szüleik hosszabb ideig élvezhetik a jó időt, élhetnek a Tengerpart mindenkinek elnevezésű program keretében kínált kedvezményes nyaralási lehetőségekkel.

A munkáltatói szövetségek úgy vélik, hasznosabb lenne egy héttel megtoldani a nyári vakációt, mint beiktatni az októberi szünidőt, annak ugyanis nem látják értelmét.

A közlemény aláírói felróják, hogy ismételt felhívásaik ellenére az oktatási minisztérium döntései továbbra sem tükrözik azt az érdeklődést, amelyet a vendéglátóipar és a turisták vonzása iránt kellene tanúsítania a központi közigazgatásnak. „Kérjük a miniszterelnök támogatását e tekintetben, és várjuk, hogy a turizmus végre valódi prioritássá váljon ebben az országban, ahogyan az Görögországban, Törökországban vagy Bulgáriában történik” – fogalmaztak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!