Sikerült lokalizálni a marosvásárhelyi raktártüzet, 15 tonna műtrágyát hordtak ki a csarnokból

2023. január 29. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

Több órányi munka után lokalizálták a tűzoltók a tüzet annál a marosvásárhelyi raktárépületnél, amelyben elektromos berendezések mellett autókat és műtrágyát is tároltak. Az Agerpres szerint a raktárból egyebek mellett 15 tonna NPK műtrágyát is kihordtak az oltási művelet alatt.

A Maros megyei Horea katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint 1500 négyzetméteres felületen pusztítottak a lángok a Maros (Mureșului) utcai raktárépületnél, de sikerült lokalizálni a tüzet. Jelenleg a parázsló gócok felkutatása és oltása zajlik. A raktártűzről Soós Zoltán polgármester is tett közzé fotókat a közösségi médiában.

Az Agerpres szerint összesen hetven katonai tűzoltó dolgozott a helyszínen 18 járművel, a helyi egységeknek Hargita, Szeben, Kolozs és Beszterce-Naszód megyei kollégáik segítettek.

A Maros utcai raktárépületben vasárnap 13 óra körül csaptak fel a lángok. Az első információk szerint elektromos berendezéseket, autókat és műtrágyát tároltak a helyiségekben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!