Megvan a 2023-as próba-képességvizsga és próbaérettségi időpontja

2023. január 25. – 16:25

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta szerdán Ligia Deca tanügyminiszter a nyolcadik osztályosok idei képességfelmérő próbavizsgájának és az írásbeli próbaérettséginek a megszervezésére vonatkozó rendeletet, amely megjelenik a Hivatalos Közlönyben, írja a szaktárca közleményére hivatkozva az Agerpres.

A jogszabály szerint a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgája március 20-án kezdődik a román nyelv és irodalom írásbelivel, 21-én a tanulók matematikai tudását mérik fel, majd a nemzeti kisebbségek nyelvén tanuló diákok 22-én tesznek próbavizsgát anyanyelvi ismeretekből és irodalomból. Az eredményeket március 29-én teszik közzé.

A próbaérettségi március 27-én kezdődik a román nyelv és irodalom írásbelivel, március 28-án a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 29-én a szaknak megfelelő választott tantárgyból próbaérettségiznek a diákok. A nemzeti kisebbségek nyelvén tanuló diákok március 30-án tesznek próbavizsgát anyanyelvi ismeretekből és irodalomból. Az eredményeket április 6-án teszik közzé.

A próba-képességfelmérőn és a próbaérettségin kapott jegyeket csak a tanuló írásbeli kérésére vezetik be az osztálynaplóba.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!