Kifütyülték a PSD elnökét a iaşi-i ünnepségen

2023. január 24. – 13:23

Másolás

Vágólapra másolva

Lehurrogták és kifütyülték kedden beszéde közben a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnökét, Marcel Ciolacut a román fejedelemségek egyesülésének évfordulóján tartott iaşi-i ünnepség résztvevői.

„Én valóban szeretlek titeket” – reagált a politikus az Egyesülés téren összegyűlt tömegből érkező bekiabálásokra és füttyszóra az Agerpres szerint.

Marcel Ciolacu arról beszélt az ünnepségen, hogy 164 évvel ezelőtt a román nép és a vezetői megtették az első lépést a egységes román nemzetállam megvalósításához. „(...) A történelem során minden alkalommal bebizonyítottuk, hogy csak egységesen tudjuk legyőzni az akadályokat. Csak együtt tudunk jobb jövőt teremteni” – fogalmazott a képviselőház elnöke.

A politikus felidézte, hogy 1859-ben nem csak a román nép volt egységes, hanem az eltérő meggyőződésű, erős személyiségű akkori vezetőinek is sikerült egységesen fellépniük a közös cél – Moldva és Havasalföld egyesülése – érdekében.

A iaşi-i Egyesülés téren zajló ünnepségen mintegy hétezer személy vesz részt. A rendezvényen felszólal Nicolae Ciucă miniszterelnök is. A szónoklatok után a résztvevők megkoszorúzzák Alexandru Ioan Cuza szobrát, majd a katonai parádé következik. Az Egyesülés téren tartott ünnepség az egyesülés hórájával zárul.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!