Vizsgálatot indított a Munkaügyi Felügyelőség a Gorj megyei Jilţ külszíni bányánál

2023. január 20. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Dantes Nicolae Bratu állami főfelügyelő döntése alapján felállított vizsgálóbizottság megkezdte a kivizsgálásokat a Gorj megyei Jilţ külszíni bányában történt balesethez vezető körülmények és okok feltárására.

A Munkaügyi Felügyelőség Agerpresnek csütörtökön elküldött közleménye szerint Dantes Nicolae Bratu állami főfelügyelő csütörtökön találkozott az Olténiai Energetikai Komplexum (CEO) vezetőségével és elment a baleset helyszínére is. Dantes Nicolae Bratu kijelentette, a komplexum vezetőségével való megbeszélés nyomán két szakértői jelentés elkészítését rendelték el: az egyik a munkásokat szállító teherautóra, a másik a bányához vezető bekötőútra vonatkozik.

Hozzátette: felhívta a vezetőség figyelmét, hogy „a munkáltató köteles jóváhagyott és engedélyezett szállítóeszközöket biztosítani az alkalmazottak szállítására”. A felügyelőség bizottsága folytatja a vizsgálatokat.

A Jilţ felszíni bányakitermelésen kedd délután történt a három emberéletet követelő munkabaleset. A rendőrség tájékoztatása szerint a Mătăsari településhez tartozó bányánál egy munkásokat szállító teherautó 51 éves sofőrje elvesztette uralmát a jármű fölött, amikor annak a szállítószalag fölött vezető hídon kellett volna áthaladnia. A teherautó mintegy 3 métert zuhant a hídról. A balesetben életét vesztette három férfi, tízen megsérültek. Az Olténiai Energetikai Komplexum (CEO) vezetősége szerdán bejelentette, hogy leváltották a külszíni bánya tevékenységéért közvetlenül felelős három igazgatót.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!