Feljelentette a Román Televízió a jegyüzérkedéssel vádolt alkalmazottját

2023. január 18. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelentette a katari labdarúgó-világbajnokság közvetítéséért felelős koordinátorát a Román Közszolgálati Televízió (TVR), aki ellen korábban belső eljárást indítottak, mert egy férfi jegyüzérkedéssel vádolta meg, írja a Presshub.ro

Cristian Oprean a TVR sportszerkesztőséghez továbbított e-mail szerint a TVR-nek biztosított partneri jegyek közül két darabot adott el a férfinak a Franciaország-Marokkó elődöntőre, ahová végül nem engedték be, mert nem tudta felmutatni a kért iratokat. A pórul járt focirajongó azt állította, hogy a jegyeken szereplő ár szerint azok 1240 euróba kerültek, ő viszont 1800 eurót fizetett értük Opreanak. Minderről a TVR sportszerkesztőségének küldött e-mailben számolt be, mellékelve a jegyekről készült fotót is, amelyen jól látszik a RoTVR felirat.

A köztévé alkalmazottja elismerte tettét és kijelentette, hogy 64 jegyet vásárolt a világbajnokságra „barátoknak”, hogy „segítsen rajtuk”. A delegáció vezetője ugyanakkor azt is elismerte, hogy nem értesítette a TVR vezetőségét, mert „nem volt rá szükség” – abban az összefüggésben, hogy ezeket a FIFA az EBU-n (Európai Műsorsugárzók Unióján) keresztül a Román Televíziós Társaságnak ajánlotta fel.

A TVR belső vizsgálata során azonban csakhamar kiderült, hogy valójában 712 jegyet
vett a televízió nevében, nem 64-et. Cristian Oprean végül felmondott, mielőtt lezárták volna a köztévé eljárását.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!