Feljelentette a Román Televízió a jegyüzérkedéssel vádolt alkalmazottját

2023. január 18. – 11:20

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelentette a katari labdarúgó-világbajnokság közvetítéséért felelős koordinátorát a Román Közszolgálati Televízió (TVR), aki ellen korábban belső eljárást indítottak, mert egy férfi jegyüzérkedéssel vádolta meg, írja a Presshub.ro

Cristian Oprean a TVR sportszerkesztőséghez továbbított e-mail szerint a TVR-nek biztosított partneri jegyek közül két darabot adott el a férfinak a Franciaország-Marokkó elődöntőre, ahová végül nem engedték be, mert nem tudta felmutatni a kért iratokat. A pórul járt focirajongó azt állította, hogy a jegyeken szereplő ár szerint azok 1240 euróba kerültek, ő viszont 1800 eurót fizetett értük Opreanak. Minderről a TVR sportszerkesztőségének küldött e-mailben számolt be, mellékelve a jegyekről készült fotót is, amelyen jól látszik a RoTVR felirat.

A köztévé alkalmazottja elismerte tettét és kijelentette, hogy 64 jegyet vásárolt a világbajnokságra „barátoknak”, hogy „segítsen rajtuk”. A delegáció vezetője ugyanakkor azt is elismerte, hogy nem értesítette a TVR vezetőségét, mert „nem volt rá szükség” – abban az összefüggésben, hogy ezeket a FIFA az EBU-n (Európai Műsorsugárzók Unióján) keresztül a Román Televíziós Társaságnak ajánlotta fel.

A TVR belső vizsgálata során azonban csakhamar kiderült, hogy valójában 712 jegyet
vett a televízió nevében, nem 64-et. Cristian Oprean végül felmondott, mielőtt lezárták volna a köztévé eljárását.