Jogosítvány nélkül maradt Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke

2023. január 17. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton Nagykároly közelében intették le, gyorshajtásért bírságot kapott és elvették a jogosítványát Ilie Bolojannak, a Bihar Megyei Tanács elnökének.

A helyi sajtó a Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányságtól tudta meg, hogy Bolojan 138 km/órás sebességgel hajtott egy olyan szakaszon, ahol legtöbb 70 km/h-s sebességgel haladhatott volna.

Ugyancsak a rendőrség közölte, hogy a megyei elnököt 1305 lejes pénzbírsággal sújtották, egyúttal 90 napra felfüggesztették a járművezetői engedélyét.

A megyei elnök a helyi sajtó kérdésére beismerte tettét és elmondta: hivatali autóját vezette és nagyon sietett.

„Szatmárnémetibe mentem, hogy a Szatmár és Máramaros megyei tanácselnökökkel találkozzak. Nagykároly előtt – ahol 70 km/h-ás sebességkorlátozás volt – túl gyorsan mentem” – mondta Bolojan. Mint kifejtette, nem nézte át a jelentést, csak a bírság összegét, amit 24 óra alatt ki is fizetett.

A bihon.ro azt írja, nem ez az első alkalom, hogy Bolojant gyorshajtáson érték a rendőrök: legutóbb 2017-ben vették el a jogosítványát, mert 172 km/h-val száguldott Arad megyében. De előfordult az is, hogy Nagyvárad belvárosában tilosba hajtott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!