Jogosítvány nélkül maradt Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke

2023. január 17. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton Nagykároly közelében intették le, gyorshajtásért bírságot kapott és elvették a jogosítványát Ilie Bolojannak, a Bihar Megyei Tanács elnökének.

A helyi sajtó a Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányságtól tudta meg, hogy Bolojan 138 km/órás sebességgel hajtott egy olyan szakaszon, ahol legtöbb 70 km/h-s sebességgel haladhatott volna.

Ugyancsak a rendőrség közölte, hogy a megyei elnököt 1305 lejes pénzbírsággal sújtották, egyúttal 90 napra felfüggesztették a járművezetői engedélyét.

A megyei elnök a helyi sajtó kérdésére beismerte tettét és elmondta: hivatali autóját vezette és nagyon sietett.

„Szatmárnémetibe mentem, hogy a Szatmár és Máramaros megyei tanácselnökökkel találkozzak. Nagykároly előtt – ahol 70 km/h-ás sebességkorlátozás volt – túl gyorsan mentem” – mondta Bolojan. Mint kifejtette, nem nézte át a jelentést, csak a bírság összegét, amit 24 óra alatt ki is fizetett.

A bihon.ro azt írja, nem ez az első alkalom, hogy Bolojant gyorshajtáson érték a rendőrök: legutóbb 2017-ben vették el a jogosítványát, mert 172 km/h-val száguldott Arad megyében. De előfordult az is, hogy Nagyvárad belvárosában tilosba hajtott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!