Hóviharok és erős szél miatt vörös- és narancsjelzésű riasztást adtak ki a hegyekben

2023. január 17. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Vörös jelzésű riasztást adott ki hóviharokra figyelmeztetve az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az előrejelzés szerint hétfő este 22 órától egészen szerda 14 óráig a Déli-Kárpátokban 1800 méter feletti magasságban a szélfúvás elérheti a 120 – 140 km/h-ás sebességet. A meteorológiai intézet előrejelzése szerint ezeken a helyeken nullára esik vissza a látótávolság.

Narancssárga figyelmeztetést adtak ki ugyanerre az időintervallumra erős szél és jelentős csapadékmennyiség miatt az Erdélyi-középhegység és a Keleti-Kárpátok északi hegységeinek magasabban fekvő területeire is, ahol az előrejelzések szerint legalább 100-110 km/h-ás sebességű szélfújásra és jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani.

Az ország más területeit is érinti a szélre és csapadékra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés: a hétfőn 11 órától szerda délután 18 óráig tartó figyelmeztetés szerint a Keleti-Kárpátokban, de a Bánságban, Partiumban, Máramaros vidékén és a tengerparton is felerősödik a szél és sok eső várható, az 1500 méternél magasabb területeken vegyes csapadék lesz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!