Csúszópénzért több moldovai állampolgárt illegálisan engedhettek be – határrendészeket vizsgál a DNA

2023. január 17. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Moldovai Köztáraság nyomozóhatóságaival együttműködve több helyszínen, köztük öt határátkelőhelyen tart házkutatásokat a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Az Agerpres igazságügyi forrásokra hivatkozva arról értesült, hogy a Bors, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni határátkelőhelyek személyzetének több tagját gyanúsítják csúszópénz elfogadásával.

A G4media portál forrásai szerint a DNA 26 határrendészt gyanúsít 20 és 250 euró közötti kenőpénz átvételével, mert valószínűleg moldovai állampolgárok illegális határátkelésében segítettek. A portál úgy tudja, ezek az állampolgárok Németországba akartak eljutni.

Az ügyészség kedd reggeli közleményéből annyit tudni, hogy összesen 31 helyszínen, Vaslui, Botoşani, Galac, Neamţ és Bihar megyében is zajlanak a házkutatások. A DNA szerint a feltételezett bűncselekmények 2021 júliusa és 2022 szeptember között történtek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!