Csúszópénzért több moldovai állampolgárt illegálisan engedhettek be – határrendészeket vizsgál a DNA

2023. január 17. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Moldovai Köztáraság nyomozóhatóságaival együttműködve több helyszínen, köztük öt határátkelőhelyen tart házkutatásokat a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Az Agerpres igazságügyi forrásokra hivatkozva arról értesült, hogy a Bors, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni határátkelőhelyek személyzetének több tagját gyanúsítják csúszópénz elfogadásával.

A G4media portál forrásai szerint a DNA 26 határrendészt gyanúsít 20 és 250 euró közötti kenőpénz átvételével, mert valószínűleg moldovai állampolgárok illegális határátkelésében segítettek. A portál úgy tudja, ezek az állampolgárok Németországba akartak eljutni.

Az ügyészség kedd reggeli közleményéből annyit tudni, hogy összesen 31 helyszínen, Vaslui, Botoşani, Galac, Neamţ és Bihar megyében is zajlanak a házkutatások. A DNA szerint a feltételezett bűncselekmények 2021 júliusa és 2022 szeptember között történtek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!