Egy bukaresti férfi megrendezte a saját elrablását, hogy pénzt csaljon ki az anyjától

2023. január 7. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

Zsarolás és zsarolásra való felbujtás miatt vett őrizetbe a bukaresti rendőrség két 35 éves férfit; egyikük úgy akart pénzt kicsalni az anyjától, hogy megrendezte saját elrablását – írja az Agerpres.

A rendőrségtől egy nő kért segítséget az 112-es számon, aki azt állította, hogy fiát ismeretlen személyek elrabolták. A nő telefonjára olyan fotók érkeztek, amelyeken összekötözött kézzel és lábbal látható a fia. Az üzenetben az állt, hogy a zsarolók 1500 eurót követelnek az asszonytól, ha azt akarja, hogy ne bántalmazzák és elengedjék a fiát.

A nyomozók beazonosították a tett helyszínét. A címre érkezve a rendőrség kiderítette, hogy a férfi megrendezte saját elrablását: a barátját kérte meg, hogy kezét-lábát kötözze meg, készítsen róla felvételt, majd küldje el édesanyjának, és szabadon bocsátásáért cserébe követeljen tőle 1500 eurót.

Frissítés: A bukaresti rendőrség a két férfit 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!