Egy szatmári diák beperelte az iskoláját, mert megfigyelő kamerákat szereltek fel az osztályban

2023. január 6. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szatmárnémeti diák beperelte a Mihai Eminescu Főgimnáziumot, mert az iskola vezetése úgy döntött, hogy megfigyelő kamerákat szereltet fel a XII. C osztályban, ahova a tanuló is járt – írja a Ziar MM.

Az iskola úgy kommentálta az esetet, hogy néhány diák fegyelmi vétsége miatt határozott úgy novemberben az intézmény vezetőtanácsa tavaly, hogy szükséges a kamerák felszerelésére a tanteremben.

Az ügyet a tavalyi év végén iktatták a szatmári bíróságon, miután az említett végzős osztály egyik már felnőtt diákja feljelentést tett miatta. Papanszában azt sérelmezi, hogy a megfigyelőrendszer sérti a személyes adatok védelméhez való jogát.

A Presa SM úgy tudja, hogy erre az intézkedésre a diákok és a tanárok közötti súlyos konfliktusok miatt került sor, amelyek odáig fajultak, hogy egy alkalommal már a 112-es segélyhívóhoz kellette fordulni, büntetőjogi feljelentést is tettek ez ügyben, illetve volt olyan tanár, aki egyszerűen megtagadta, hogy a belépjen abba az osztályterembe. A lap azt is felidézi, hogy az egyik diák 2-es magaviseleti osztályzatot is kapott tavaly novemberben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!