Egy AUR-os parlamenti képviselőt azzal gyanúsítanak, hogy bántalmazta a feleségét

2023. január 5. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Azzal gyanúsítják AUR-os Dumitru Focșa képviselőt, hogy bántalmazta a feleségét, írja a G4Media hivatali forrásokra hivatkozva.

A rendőrség arról adott ki tájékoztatást, hogy a Konstanca megyei Lumina község rendőreit csütörtök hajnali 2 órakor a 112-es segélyhívón arról értesítette egy nő, hogy férje fizikailag bántalmazta őt a közös otthonukban. A rendőrség kiszállt a helyszínre, ahol beigazolódott a női állítása. A 49 éves nő testén látható jelei voltak az erőszaknak. A rendőrség mentőt hívott, akik orvosi ellátásban részesítették őt, mert nem volt hajlandó kórházba menni. A rendőrség tájékoztatása szerint a bántalmazott ellenállt az ideiglenes védelmi határozat kiadásának. Mivel az esetben egy kiskorú is érintett, a hatóságok az illetékes gyerekvédelmi igazgatóság beavatkozását is kérték. A rendőrség családon belüli erőszak bűntette miatt indított büntetőeljárást.

Dumitru Viorel Focșa AUR-os parlamenti képviselő – Fotó: Dumitru Viorel Focșa Facebook-oldala
Dumitru Viorel Focșa AUR-os parlamenti képviselő – Fotó: Dumitru Viorel Focșa Facebook-oldala

A G4Media hivatali forrásokból úgy tudja, hogy az AUR-os Dumitru Focșa parlamenti képviselő felesége tett panaszt bántalmazás miatt. Dumitru Focșa egyelőre nem reagált a sajtó megkereséseire. A lap szerint az AUR-os képviselő a parlamentben erőszakos kirohanásairól ismert, például tavaly márciusban azzal fenyegette meg az egyik PSD-s képviselőt az ülésteremben, hogy megveri. Az esetet George Simion, az AUR elnöke élőben közvetítette a Facebookon.

Az AUR sajtóközleményben reagált a képviselőjükkel kapcsolatban megjelent hírekre. A párt bejelentette, hogy belső vizsgálatot indítanak az ügyben, és az etikai kódexükben foglaltak szerint fognak eljárni, ami azt is jelentheti, hogy az összes pártban viselt tisztségét elveszítheti Focșa.

„Határozottan ellenezzük a fizikai vagy lelki erőszak minden formáját. Úgy véljük, hogy a család egy olyan szentély, amelyet meg kell védeni az agresszív megnyilvánulásoktól, és a hatóságoknak kötelességük az ilyen jellegű incidenseket haladéktalanul kivizsgálni és megoldani” -írták.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!