Egy AUR-os parlamenti képviselőt azzal gyanúsítanak, hogy bántalmazta a feleségét

2023. január 5. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Azzal gyanúsítják AUR-os Dumitru Focșa képviselőt, hogy bántalmazta a feleségét, írja a G4Media hivatali forrásokra hivatkozva.

A rendőrség arról adott ki tájékoztatást, hogy a Konstanca megyei Lumina község rendőreit csütörtök hajnali 2 órakor a 112-es segélyhívón arról értesítette egy nő, hogy férje fizikailag bántalmazta őt a közös otthonukban. A rendőrség kiszállt a helyszínre, ahol beigazolódott a női állítása. A 49 éves nő testén látható jelei voltak az erőszaknak. A rendőrség mentőt hívott, akik orvosi ellátásban részesítették őt, mert nem volt hajlandó kórházba menni. A rendőrség tájékoztatása szerint a bántalmazott ellenállt az ideiglenes védelmi határozat kiadásának. Mivel az esetben egy kiskorú is érintett, a hatóságok az illetékes gyerekvédelmi igazgatóság beavatkozását is kérték. A rendőrség családon belüli erőszak bűntette miatt indított büntetőeljárást.

Dumitru Viorel Focșa AUR-os parlamenti képviselő – Fotó: Dumitru Viorel Focșa Facebook-oldala
Dumitru Viorel Focșa AUR-os parlamenti képviselő – Fotó: Dumitru Viorel Focșa Facebook-oldala

A G4Media hivatali forrásokból úgy tudja, hogy az AUR-os Dumitru Focșa parlamenti képviselő felesége tett panaszt bántalmazás miatt. Dumitru Focșa egyelőre nem reagált a sajtó megkereséseire. A lap szerint az AUR-os képviselő a parlamentben erőszakos kirohanásairól ismert, például tavaly márciusban azzal fenyegette meg az egyik PSD-s képviselőt az ülésteremben, hogy megveri. Az esetet George Simion, az AUR elnöke élőben közvetítette a Facebookon.

Az AUR sajtóközleményben reagált a képviselőjükkel kapcsolatban megjelent hírekre. A párt bejelentette, hogy belső vizsgálatot indítanak az ügyben, és az etikai kódexükben foglaltak szerint fognak eljárni, ami azt is jelentheti, hogy az összes pártban viselt tisztségét elveszítheti Focșa.

„Határozottan ellenezzük a fizikai vagy lelki erőszak minden formáját. Úgy véljük, hogy a család egy olyan szentély, amelyet meg kell védeni az agresszív megnyilvánulásoktól, és a hatóságoknak kötelességük az ilyen jellegű incidenseket haladéktalanul kivizsgálni és megoldani” -írták.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!