Káosz alakult ki hétfőn a kolozsvári reptéren a köd miatt, 8 ezer utas érintett

2023. január 2. – 17:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hatalmas köd miatt törölt vagy késő járatok miatt káosz alakult ki hétfőn a kolozsvári nemzetközi repülőtéren. Az Observator News beszámolója szerint a felfordulást az okozta, hogy több járatot is töröltek, egyesek késtek vagy éppen más repülőterekre irányítottak át. Több Kolozsvárra érkező és onnan induló Wizz Air járat esetében is több órás késések voltak és legalább nyolc Wizz Air járatot töröltek a Boarding Pass oldal jelentése szerint, köztük a barcelonai, az eindhoveni, a dortmundi és nürnbergi járatok is érintettek. A járatok helyzetének alakulását a reptér oldalán lehet követni, itt az érkezések, itt pedig az indulások láthatók.

Szintén a köd miatt több gépet Marosvásárhely, Nagyszeben, Iași vagy Temesvár repülőtereire, vagy éppen Magyarországra irányítottak át. David Ciceo, a kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér igazgatója a Digi24-nek elmondta, hogy a várakozási idő egyes járatok esetében akár a 8 órát is elérhette.

„Éjszaka 10 gépet irányítottak át más repülőterekre és ma több járatnál is jelentős késések vannak. Nagyon fontos, hogy ebben a pillanatban már újraindultak a járatok. Elnézést kérünk az utasoknak okozott kellemetlenségekért, a légitársaságokkal együtt azon dolgozunk, hogy a foglalásokat újraprogramáljuk vagy az utasokat átirányítsuk” – mondta David Ciceo. Az igazgató szerint több mint 8000 embert érintett a repülőtéri fennakadások által.

Kolozs megye elsőfokú ködriasztás alatt áll hétfő reggeltől.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!