Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a petrozsényi fiatalt, aki hat gyermeket gázolt el az átjárón

2022. december 23. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték azt a 19 éves fiatalembert, aki csütörtökön Petrozsényban a gyalogátjárón ittasan elütött hat gyermeket, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe – közölte az Agerpres a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság nyomán. A hat gyermeket egy 19 éves aninószai férfi ütötte el, aki ittasan és jogosítvány nélkül vezette az autót, majd elmenekült a helyszínről.

A gyalogátjárón elütött gyerekek 11-14 évesek. Kórházba szállították őket, de egyikük, a petrozsényi intenzív terápián ápolt 11 éves áldozat néhány órával később belehalt sérüléseibe. A 19 éves elkövetőt a rendőrségnek sikerült kézre kerítenie. A rendőrőrsre szállították és megszondáztatták, légalkoholszintje 0,81 mg/l volt.

Gondatlanságból elkövetett emberölés, továbbá gondatlanságból elkövetett testi sértés, közúti baleset helyszínének rendőri engedély nélküli elhagyása, alkoholos befolyásoltság alatti járművezetés és jogosítvány nélküli vezetés miatt folyik ellene bűnügyi eljárás.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!