Elkészült az első olyan új, környezetbarát bölcsőde, amelyet az országos helyreállítási alapból építettek

2022. december 20. – 11:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A fejlesztési minisztérium átadta az első új, korszerű és környezetbarát bölcsődét, amelyből további 211 épül az ország különböző településein – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter. A bölcsőde az első épület, amely az országos helyreállítási alapból készült el – jelentette be Cseke Attila. A fejlesztési szaktárcavezető Fălticeniben, Suceava megyében adta át az új bölcsődét kedd reggel, derült ki az RMDSZ közleményéből.

„11.500 új bölcsődei helyet biztosítunk a gyermekeknek, a családokat támogatjuk az új, körszerű és környezetbarát bölcsődék felépítésével. 30 éve nem épült új bölcsőde Fălticeniben, ez az első, augusztusban kezdték el építeni és ma átadtuk a kész beruházást. Nagyváradon, Margittán épülnek már a következők, összesen 212 ilyen bölcsődére biztosítunk finanszírozást” – nyilatkozta Cseke Attila.

A fejlesztési minisztérium biztosította a szükséges, 15,5 millió lejes finanszírozást a bölcsőde megépítésére, amelyben 70 gyermek, 7 bölcsődei csoport fér el, 7 hálószoba, 4 játszószoba van benne, ebédlő és saját konyha a meleg étel előállításához. Az nZEB-épület fokozottan energiatakarékos, 108 napelemmel állítják elő a 40%-ban megújuló erőforrásból származó szükséges energiát és meleg vizet. Az az épület működtetésekor kibocsátott széndioxid szintet is fokozottan, 60 százalékkal csökkentették, megkímélve ezáltal a környezetet az üvegházhatástól.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!