Narancssárga jelzésű árvízriasztás van érvényben több erdélyi megyében

2022. december 16. – 14:26

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat estig érvényes másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízriasztást adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) hét megye folyóvizeire -írja az Agerpres.

A szakemberek szerint péntek déltől szombat este 6 óráig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Túr (Szatmár megye), Lápos (Máramaros megye), Fekete-Körös (Bihar megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Aranyos (Fehér megye) és Béga (Temes megye).

Ugyanakkor péntek déltől vasárnap este 6 óráig érvényben van egy elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriasztás is az ország nyugati és délnyugati részében.

A következő folyók vízgyűjtő medencéje érintett: Tisza, Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Túr (Szatmár megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs megye), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), Kraszna (Szilágy és Szatmár megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Aranyos (Fehér megye), Maros (Hunyad és Arad megye), Ó-Béga, Béga (Temes megye), Temes (Krassó-Szörény és Temes megye), Karas, Néra (Krassó-Szörény megye), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény megye), Zsil (Gorj megye) és Motru (Gorj és Mehedinţi megye).

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!