Nem lehet Panadol Baby és Nurofen Junior készítményeket vásárolni az országban

2022. december 16. – 16:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Székelyföldi olvasóink jelezték, hogy Háromszéken súlyos hiány van a gyermekeknek adható, lázcsillapításra alkalmas készítményekből, még az egyszerű szirupokat is nagyon nehezen lehet beszerezni a gyógyszertárakból.

Az Országos Gyógyszerügynökség (ANM) a PRO TV szerint még november végén figyelmeztetett, hogy sem a Nurofen, sem a Panadol készítményeket nem lehet beszerezni a gyógyszertárakból. Ez rossz hírnek számít ebben az időszakban, hiszen novemberben és decemberben országszerte átlag 100 000 akut légúti fertőzést regisztráltak hivatalosan a gyermekosztályokon.

Az ügynökség magyarázata szerint a vártnál magasabb volt a kereslet a Panadol Baby készítményeire, a gyógyszer forgalmazói pedig kereskedelmi okokra hivatkozva egészen december 18-ig felfüggesztették a terjesztését. De ugyanúgy a Nurofen Junior gyermekeknek készült szirup is csak korlátozott mennyiségben érhető el a piacon, a megnövekedett légúti fertőzéseknek köszönhetően – jelentette be akkor az ügynökség.

Pénteken a G4Media újságírói több fővárosi gyógyszertárban is érdeklődtek a fentebb említett készítmények iránt. A gyógyszerészek azt mondták, hogy a paracetamol készítményeket úgy vették, mint a cukrot, és hogy teljesen kifogytak a készletekből. Mint mondták, azt sem lehet tudni, hogy mikor kapnak újabb szállítmányt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!