Jegyüzérkedéssel vádolják a román köztévé katari delegációjának vezetőjét

2022. december 16. – 13:23

Másolás

Vágólapra másolva

Azzal vádolják a Román Közszolgálati Televízió (TVR) katari delegációjának vezetőjét, hogy a csatorna számlájára vásárolt jegyekkel üzletelt. A ziaristii.com hírportál szerint Cristian Oprean ellen fegyelmi eljárás indult.

A TVR-nek a katari labdarugó-világbajnokság hivatalos romániai partnereként lehetősége volt előkelő helyekre jegyet váltani a mérkőzésekre. Oprean állítólag éppen ezt használta ki, és feláron adta tovább a sajtóbelépőket.

A köztévé munkatársát az a román férfi vádolja csalással, aki két jegyet megvásárolt tőle a Franciaország-Marokkó elődöntőre, ahová végül nem engedték be, mert nem tudta felmutatni a kért iratokat. A pórul járt focirajongó azt állítja, hogy a jegyeken szereplő ár szerint azok 1240 euróba kerültek, ő viszont 1800 eurót fizetett értük egy Cristi nevű úrnak. Minderről a TVR sportszerkesztőségének küldött e-mailben számolt be, mellékelve a jegyekről készült fotót is, amelyen jól látszik a RoTVR felirat.

A hírportál a TVR-nél dolgozó forrásaira hivatkozva azt írja, hogy Cristian Oprean ellen fegyelmi eljárás indult.

Egyébként rövid időn belül ez a második munkahelyi visszaélés, amellyel a TVR sportszerkesztőségének valamelyik munkatársát vádolják. Cristian Oprean azután került a katari delegáció élére, hogy kollégája, Marian Olaianos akkreditációját visszavonták, mert fegyelmi eljárás indult ellene egy kolléganője fizikai bántalmazása miatt.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!