Hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezték Iaşi polgármesterét

2022. december 15. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei bizonyos építkezési engedélyek kibocsátásának ügyében vizsgálják ki Mihai Chirica iaşi-i polgármestert és a polgármesteri hivatal több más alkalmazottját, írja az Agerpres. Az elöljárót hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezték.

Az ügyészségi kihallgatásról távozóban Chirica közölte, az ügy egyik gyanúsítottjaként a hatósági felügyelet idejére másra ruházza át feladatkörét. Azt is elmondta, fellebbezni fog a hatósági felügyeletet elrendelő ügyészségi döntés ellen.

Mihai Chirica ügyvédje közölte, a polgármester ellen városrendészettel kapcsolatos ügyekben vizsgálódnak, hét esetben hivatali visszaéléssel, egyben pedig hivatali hatáskör túllépésével gyanúsítják.

Szerdán huszonnégy iaşi-i helyszínen, magánszemélyek lakásán és ingatlanaiban, valamint közintézmények – köztük a polgármesteri hivatal – székhelyén tartott házkutatásokat a DIICOT. A polgármestert és több városházi alkalmazottat bekísértek kihallgatásra.

Mihai Chirica nyolc órát töltött a Iaşi megyei rendőr-főkapitányságon, majd kihallgatása további négy órán át tartott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!