Klímastratégiát hagyott jóvá Csíkszereda önkormányzata

2022. december 15. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Csíkszereda önkormányzati testülete a következő évek uniós forrásainak lehívásában kiemelkedő szerepet játszó klímavédelmi stratégiát fogadott el szerda reggeli ülésén – olvasható az önkormányzat honlapján.

A CLIMADAPT eszerint olyan megalapozó dokumentum, amellyel ország szerte csak néhány önkormányzat rendelkezik, ezért előnyt jelent például az energiahatékonysággal, infrastruktúra-fejlesztéssel kapcsolatos jövőbeni pályázások során.

„A stratégia egyrészt kezeli az adaptációt – választ ad egyebek mellett energiahatékonysági, árvízvédelmi kérdésekre vagy éppen a városunkban szélsőségesnek számító nyári időjárási viszonyok által előidézett kitettségre. Másrészt a stratégiában világossá tesszük, hogy nem a gazdaságfejlesztés rovására állítottuk össze, viszont minden ipari fejlesztéshez klímavédelmi követelményeket fogalmaz meg” – mondta felvezető beszédében Korodi Attila polgármester. „A környezetvédelmi szakemberek véleménye szerint Romániában jelenleg ez a legalaposabb klímavédelmi dokumentáció. A haszna abban rejlik, hogy az elkövetkező években a központi és az uniós források nagyban támogatják majd a klímaváltozás mérséklésére irányuló törekvéseket, ez a stratégia pedig előnyt jelent nekünk pályázáskor” – tette hozzá az elöljáró.

A dokumentáció itt érhető el.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!