Sajtóértesülés: öt kérése van az EU-s menekültpolitikával kapcsolatban az osztrák kancellárnak

2022. december 13. – 20:03

Másolás

Vágólapra másolva

Karl Nehammer osztrák kancellár a december 14-én és 15-én tartott EU-csúcson öt pontban foglalja össze azokat a feltételeket, amelyeket a migrációs problémák megoldása érdekében teljesíteni kellene európai szinten, ahhoz, hogy Ausztria támogassa a schengeni övezet bővítését, írja a Die Krone osztrák napilap értesülését idézve az Agerpres.

A Die Krone szerint Nehammer egyeztetett erről az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel. A lap értesülései szerint Ausztria kérései a következők:

  • az Európai Bizottság állja a rendőrség illegális migrációt érintő külföldi küldetéseinek költségeit, az EU külső határain lévő országok pedig kapjanak kiegészítő támogatást határvédelemre, főleg az olyan infrastrukturális beruházásokra, mint amilyen egy kerítés építése lenne a bolgár-török határon
  • az Európai Bizottság dolgozzon ki a menekültek származási országba való visszaküldésére vonatkozó direktívát
  • támogassák a biztonságos harmadik ország elvének alkalmazását
  • a bűncselekményt elkövető személyektől könnyebben lehessen megvonni a menekültstátuszt
  • finanszírozzák egy kísérleti projekt kidolgozását, amely lehetővé tenné a gyors menedéknyújtást az EU külső határain

A Die Krone szerint Ausztria azért vétózta meg Románia és Bulgária schengeni csatlakozását, mert így próbál nyomást gyakorolni az Európai Bizottságra, hogy szigorítson a migrációs politikán.

Az Európai Tanács december 15-i találkozóján Klaus Iohannis román államfő is jelen lesz.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!