Hajrá Calafat, tartsuk a ritmust, nagyon jó! – így biztatta az üres nézőteret egy énekes a karácsonyi vásáron

2022. december 13. – 16:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Tartsuk a ritmust, gyertek fiúk, tapsoljatok, gyertek, gyertek, hajrá Calafat! Nagyon jó”. Nem sokkal később így folytatja: „és még egyszer, Calafat, készen állsz?” – így biztatta egy énekes a színpad előtti üres teret vasárnap este egy Dolj megyei kisvárosban. A jelenetről egy fiatal férfi töltött fel videót a Facebookra, amely csakhamar virálissá vált.

A közösségi oldalakon elsősorban azt kifogásolták a hozzászólók, hogy a polgármesteri hivatalok a dráguló közüzemi költségek és más gazdasági nehézségek ellenére olyan produkciókra költik a közpénzt, amelyekre látszólag senki sem kíváncsi.

Calafat polgármestere, Dorel Mitulețu a vádakra reagálva Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a polgármesteri hivatal nem tudja a nézőket a karácsonyi vásárra toloncolni.

„Nagy nehézségek árán, nagyon korlátozott költségvetéssel a város történetében először rendeztek karácsonyi vásárt Calafatban. Sajnálom, hogy a kedvezőtlen légköri viszonyok elrontották ezt az estét. Sajnos egy olyan egyszerű polgárnak, mint én, nincs természetfeletti ereje az eső elállítására” – írta Facebook-oldalán a polgármester, aki hangsúlyozta: az eseményt egyébként nem a városi önkormányzat szervezte, hanem csak partnerként vett részt, a költségekért tehát teljes mértékben a főszervező felel.

Mitulețu a B1TV-ben is megszólalt, ahol gratulált a fellépőnek, hiszen a rossz idő ellenére is teljesítette kötelességét. Valójában – mondta a polgármester – többen is kint tartózkodtak aznap este a téren, csak az eső miatt a nézők inkább behúzódtak olyan helyekre, ahol nem áztak.

A polgármester érveit valamennyire igazolja, hogy a felvételen néhány pillanatra feltűnik néhány néző, többnyire fiatalok és gyerekek, a hangulatot azonban igencsak megtöri, amikor a színpad előtti térre úgy hajt be egy furgon, mintha tényleg nem történne ott semmi.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!