Hajrá Calafat, tartsuk a ritmust, nagyon jó! – így biztatta az üres nézőteret egy énekes a karácsonyi vásáron

2022. december 13. – 16:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Tartsuk a ritmust, gyertek fiúk, tapsoljatok, gyertek, gyertek, hajrá Calafat! Nagyon jó”. Nem sokkal később így folytatja: „és még egyszer, Calafat, készen állsz?” – így biztatta egy énekes a színpad előtti üres teret vasárnap este egy Dolj megyei kisvárosban. A jelenetről egy fiatal férfi töltött fel videót a Facebookra, amely csakhamar virálissá vált.

A közösségi oldalakon elsősorban azt kifogásolták a hozzászólók, hogy a polgármesteri hivatalok a dráguló közüzemi költségek és más gazdasági nehézségek ellenére olyan produkciókra költik a közpénzt, amelyekre látszólag senki sem kíváncsi.

Calafat polgármestere, Dorel Mitulețu a vádakra reagálva Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a polgármesteri hivatal nem tudja a nézőket a karácsonyi vásárra toloncolni.

„Nagy nehézségek árán, nagyon korlátozott költségvetéssel a város történetében először rendeztek karácsonyi vásárt Calafatban. Sajnálom, hogy a kedvezőtlen légköri viszonyok elrontották ezt az estét. Sajnos egy olyan egyszerű polgárnak, mint én, nincs természetfeletti ereje az eső elállítására” – írta Facebook-oldalán a polgármester, aki hangsúlyozta: az eseményt egyébként nem a városi önkormányzat szervezte, hanem csak partnerként vett részt, a költségekért tehát teljes mértékben a főszervező felel.

Mitulețu a B1TV-ben is megszólalt, ahol gratulált a fellépőnek, hiszen a rossz idő ellenére is teljesítette kötelességét. Valójában – mondta a polgármester – többen is kint tartózkodtak aznap este a téren, csak az eső miatt a nézők inkább behúzódtak olyan helyekre, ahol nem áztak.

A polgármester érveit valamennyire igazolja, hogy a felvételen néhány pillanatra feltűnik néhány néző, többnyire fiatalok és gyerekek, a hangulatot azonban igencsak megtöri, amikor a színpad előtti térre úgy hajt be egy furgon, mintha tényleg nem történne ott semmi.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!