Felborult egy 33 személyt szállító autóbusz Arad megyében

2022. december 11. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

Felborult egy 33 személyt szállító autóbusz szombat este Arad megyében – közölte a katasztrófavédelem nyomán az Agerpres.

Az Arad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség legfrissebb tájékoztatása szerint a baleset 19 óra körül történt Körösbökény (Buteni) Köved (Cuied) felőli kijáratánál, a 792C jelzésű megyei úton haladó jármű beborult az út menti árokba. A hatóságok életbe léptették a piros jelzésű mentési akciót. Több mentős egységet is a helyszínre vezényeltek. A buszon a sofőrrel együtt 33-an utaztak. Kilenc személyt kellett kórházba szállítani, egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket. Két sebesültet a helyszínen láttak el.

Három utas saját autóval folytatta az útját hazáig, a többieket a körösbökényi polgármesteri hivatal egyik üléstermében helyezték el, amíg értük jön egy másik jármű.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Temes megyében bejegyzett busz turistákat szállított, és egy 50 éves, Temes megyei férfi vezette. A sofőrt megszondáztatták, az eredmény szerint nem fogyasztott alkoholt.