Szijjártó Péter is kiakadt az osztrák vétó miatt, de nem csak azért, mert nem veszik fel Romániát

2022. december 9. – 13:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is reagált a Facebookon Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának osztrák vétójára. A magyar külügyminiszter szerint mind Románia, mind Bulgária megérdemelte volna, hogy felvegyék, mert keményen védik a határaikat és „sokat tettek az illegális migráció megfékezése érdekében”.

A magyar diplomácia vezetője viszont nem állt meg ennyinél, mert rögtön felteszi a kérdést, hogy

„S hol vannak ilyenkor a hivatásos károgók, az EU egységéért aggódók, az egyhangú döntéshozatalt eltörölni akaró EP-képviselők, hol vannak a liberális mainstream jajveszékelő újságírói, hol vannak a brüsszeli bürokraták, a liberális kormányok miniszterei???”

Szijjártó szerint azzal, hogy a „hivatásos károgók” most csendben maradnak, leleplezték „mérhetetlen képmutatásukat”. Felemlegeti, milyen hangzavar kísér egy-egy magyar vétót, amikor megvédenek egy „magyar nemzeti álláspont” a brüsszeli vitákban.

Magyarország legutóbb épp az Ukrajnának nyújtott közös EU-s hitelt vétózta meg.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!