George Simion tüntetést szervez a bukaresti osztrák nagykövetség elé

2022. december 9. – 09:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tüntetést szervez a bukaresti osztrák nagykövetség elé George Simion, az elvileg euroszkeptikus AUR elnöke és képviselője. A tüntetést péntek 18 órára hirdette meg a Facebookon.

Az AUR politikusa csütörtök még úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi kormány és Klaus Iohannis államfő kudarcának tekinti a schengeni csatlakozást elmaradását.

Az Agerpres összefoglalója szerint Brüsszeli sajtótájékoztatóján George Simion azt mondta, nem érti, miért ragaszkodtak a bukaresti hatóságok ahhoz, hogy a Bel- és Igazságügyi Tanács napirendre vegye az ország schengeni csatlakozásának ügyét, miközben egyértelmű volt, hogy nem születik kedvező döntés. „Ez a jelenlegi bukaresti kormány és Klaus Iohannis államfő kudarca. (...) Követeljük a teljes Ciucă-kabinet lemondását” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Az AUR elnöke úgy vélte, a következő hat hónapban, amikor Svédország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke, „fel sem fog merülni” a schengeni övezet bővítésének kérdése.

Bírálta a román európai parlamenti képviselőket is. Mint kifejtette, harmadik napja tartózkodnak az EP-nél egy román parlamenti delegációval, ez idő alatt osztrák, német, olasz, francia, spanyol, svéd, észt, finn, belga, lengyel képviselőkkel is találkoztak, és sokan közülük azt mondták, hogy „a román diplomácia nem működik”, a román EP-képviselők többsége nem vesz részt a brüsszeli egyeztetéseken, „az irodáikban vagy a kávézókban ülnek”.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!