Marcel Ciolacu: Ausztria igazságtalan ellenkezése karácsonyi ajándék Vlagyimir Putyinnak

2022. december 8. – 16:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ausztria igazságtalan ellenkezése karácsonyi ajándék Vlagyimir Putyinnak, értékelte Marcel Ciolacu, a PSD elnöke Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának elutasítását.

A PSD elnöke Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy csütörtökön az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa elutasította Románia és Bulgária felvételét a schengeni övezetbe. A 27 tagállam közül Ausztria és Hollandia szavazott ellene. Hollandia képviselője megjegyezte, országa csak Bulgária felvételét ellenzi, de a két ország felvételéről csomagban voksolt a Tanács.

'Az Európai Unió tagállamainak elsöprő többsége ma azt mondta, Románia megérdemli, hogy a schengeni térségben legyen! Az uniós tagállamok elsöprő többsége elismerte Romániának a cél elérése érdekében tett hihetetlen erőfeszítéseit! Köszönöm hazánk igaz barátainak! Sajnos, Hollandia konjunkturális szavazata mellett – amelyik leszögezte, hogy nincs Románia ellen – Ausztria jobboldali kormánya ma úgy döntött, hogy szembemegy az Európai Unióval' – írta bejegyzésében a PSD elnöke.

Ciolacu úgy vélte, hogy súlyos csapást mért az európai egységre és stabilitásra egy olyan állam, amely a nehéz időkben úgy döntött, hogy cserbenhagyja európai társait, és helyette orosz érdekeket szolgál.

„Egyértelmű, hogy Ausztria elszakadt Európától. Ennek az abszurd szavazásnak bizonyára lesznek következményei Ausztriára nézve. Az európai államok nem fogják elfelejteni, hogy a jobboldali osztrák kormány mai döntése komoly hatással van az európai jövőre. Romániának nincs szüksége Ausztria engedékenységére! Mi csak azt akarjuk, hogy tisztességes bánásmódban részesüljünk, a bármely más európai államnak kijáró tisztelettel!” – értékelte Ciolacu, aki egyben köszönetet mondott az európai szociáldemokratának, akik folyamatosan támogatták Románia felvételét a térségbe.

Ciolacu úgy véli, hogy ez európai jobboldalnak vállalnia kell a felelősséget ezért a helyzetért. „A jobboldali osztrák kancellár gesztusa egyben az európai jobboldal kudarca is, amely nem tudta kezelni ezt a helyzetet” – írta a PSD elnöke, majd megjegyezte, hogy pártja továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy Romániát felvegyék a schengeni térségbe.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!