Spontán tiltakozásba kezdett a Petromidia finomító mintegy 300 dolgozója kedd reggel

2022. december 6. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Spontán tiltakozásba kezdett a Petromidia finomító mintegy 300 dolgozója kedd reggel, mert elégedetlenek a béremelési tárgyalások elhalasztásával. A dolgozók nem hajlandók visszamenni dolgozni, amíg nem kapnak választ a vezetőségtől. A finomító tevékenységét nem érinti a spontán tiltakozás.

„Az emberek nem akarnak addig dolgozni, amíg nem fejezzük be a béremelési tárgyalásokat. Két hónapja tárgyalunk, és tegnap azt közölték, hogy februárra halasszuk a béremelési tárgyalásokat. Erről tájékoztattuk az embereket, és ők ma reggel nem akartak munkába állni. 1500 lejes emelést kértünk, de nem az összegről volt szó. A tárgyalásokat kellene véglegesíteni, különben ez a halasztás felzaklatja az embereket” – nyilatkozta a News.ro-nak Petre Tancău, a Petromidia finomító szakszervezeti vezetője. Tancău szerint még nem lehet tudni, hogy tart a tiltakozás, minden attól függ, hogy milyen választ talál ki a finomító vezetősége. Egyelőre viszont nem kaptak semmi jelzést a vezetőségtől.

Petromidia a Rompetrol kőolajvállalat finomítója.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!