Spontán tiltakozásba kezdett a Petromidia finomító mintegy 300 dolgozója kedd reggel

2022. december 6. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Spontán tiltakozásba kezdett a Petromidia finomító mintegy 300 dolgozója kedd reggel, mert elégedetlenek a béremelési tárgyalások elhalasztásával. A dolgozók nem hajlandók visszamenni dolgozni, amíg nem kapnak választ a vezetőségtől. A finomító tevékenységét nem érinti a spontán tiltakozás.

„Az emberek nem akarnak addig dolgozni, amíg nem fejezzük be a béremelési tárgyalásokat. Két hónapja tárgyalunk, és tegnap azt közölték, hogy februárra halasszuk a béremelési tárgyalásokat. Erről tájékoztattuk az embereket, és ők ma reggel nem akartak munkába állni. 1500 lejes emelést kértünk, de nem az összegről volt szó. A tárgyalásokat kellene véglegesíteni, különben ez a halasztás felzaklatja az embereket” – nyilatkozta a News.ro-nak Petre Tancău, a Petromidia finomító szakszervezeti vezetője. Tancău szerint még nem lehet tudni, hogy tart a tiltakozás, minden attól függ, hogy milyen választ talál ki a finomító vezetősége. Egyelőre viszont nem kaptak semmi jelzést a vezetőségtől.

Petromidia a Rompetrol kőolajvállalat finomítója.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!