Románia schengeni csatlakozásának jóváhagyását kéri az ALDE európai pártcsalád

2022. december 4. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Határozatot fogadott el szombaton a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) vezetősége, amelyben kérik az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsát, hogy jövő heti ülésén szavazza meg Románia schengeni csatlakozását – írja az Agerpres.

Az európai pártcsaládnak további hatvan párttal együtt a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is tagja.

A határozat elfogadását az USR kezdeményezte, tervezetét a bulgáriai és a horvátországi liberális pártok is aláírták. Szövege szerint az ALDE határozottan támogatja a három ország felvételét a belső határellenőrzés nélküli térségbe.

Az USR szombati közleményében idézte Dan Barna alelnököt, aki szerint az egész európai liberális család támogatja Románia schengeni csatlakozását. „Európa legreformerebb pártcsaládjának jelzése egyértelmű: ez az a pillanat, amikor Európa egyesülése befejeződik” – fogalmazott a politikus.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!