Evakuálni kellett a temesvári gyermekkórház pácienseit, mert füstölni kezdett az egyik MRI-készülék

2022. december 3. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Úgynevezett vörös jelzésű akciótervet léptetett életbe szombat reggel a Temes megyei katasztrófavédelem (ISU), miután füstölni kezdett a temesvári Louis Ţurcanu Gyermekkórház egyik mágnesesrezonancia-készüléke – írta meg az Agerpres.

Az ISU szóvivője, Elena Megherea tájékoztatása szerint 46 gyereket és 42 felnőttet költöztettek át egy másik épületbe, személyi sérülés nem történt.

A szóvivő elmondta, a kórház vezetősége háromnegyed 8 körül riasztotta a katasztrófavédelmet, miután füstölni kezdett az intézmény földszintjén található MRI-készülék. Az ISU több tűzoltóegységet és két SMURD-autót küldött a helyszínre.

Jelenleg folyamatban van a füst okainak kivizsgálása.

Frissítve: a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője tájékoztatott: hélium szivárgott ki a temesvári Louis Ţurcanu Gyermekkórház MRI-készülékének hűtőrendszeréből, emiatt füstölt az orvosi berendezés.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!